Microblading

Microblading er en semipermanent tatovering av bryn med hårstrå-teknikk, som gir et svært naturtro resultat! Det brukes IKKE maskin, men en rad med små bittesmå, syltynne blader, festet til en håndholdt "penn" Bladene dyppes i pigment og det gjøres et kontrollert snitt i huden. 

Pigmentet tilpasses hudtone/hårfarge og ønske. Inneholder ingen bly eller metaller. Allergitestet og EU-godkjent. Ikke dyretestet.

Behandlingen vil på en smerte-skala rangeres til 1-2 av 10, men flytende bedøvelse vil uansett gis i løpet av behandlingen, slik at det føles minst mulig ubehag. 

Dagen før behandling:

unngå mye kaffe/koffeinholdige/alkoholholdige drikker, og smertestillende som inneholder salisylsyre, da dette fortynner blodet og det gir mer blødning. Jo mer du blør, jo dårligere vil pigmentet feste seg.

2 døgn før behandling:

stans inntak av blodfortynnende medisiner, Omega 3, Tran o.l.

Samme dag som behandlingen (før behandlingen):

ikke innta kaffe, Coca Cola, energidrikker eller andre koffeinholdige drikker. Heller ikke alkonolholdige drikker.

Går du på pencillin /antibiotika, bør du vente i ca 3 mnd ETTER at kuren er avsluttet.

Ved kreftbehandling, bør du vente i ca 6 mnd ETTER behandling er avsluttet.

I forkant av behandlingen måles det nøye opp hvor brynene skal sitte riktig, slik at det passer nøyaktig til DITT ansikt. Små justeringer som f.eks bredde, gjøres etter ønske. Selve microbladingen starter ikke før klienten gir grønt lys og er fornøyd med form osv.

Dine egne brynhår barberes IKKE bort før microblading, men av og til er det nødvendig å "trimme" (nappe/vokse) bort noe av hårene for at det skal passe innenfor rammen av brynene som tatoveres.

Behandlingstiden er ca 2 timer

Etter behandlingen, får du med deg informasjon om hvordan du skal pleie dine bryn i tiden fram til refill (etterfyll/korrigering), mtp krem for å hindre skorpedannelse, og hygiene.

En refill er nødvendig etter 4-6 uker, pga pigmentet vil i denne tiden forsvinne med opptil 50%.

Etter refill vil pigmentet sitte bedre, og da behøves ikke refill oftere enn ca 6-12 mndr.  Noen vil ha oftere enn det, og andre behøver ikke flere noensinne - dette kommer an på bl a hudtype, hudens evne til å absorbere pigment, medisinbruk, mengde blødning under behandlingen og ytre faktorer som avgjør hvor godt pigmentet fester seg første gangen.

Det er også svært viktig at klienten selv følger råd for etterbehandling til punkt og prikke!

I dette henseende, kan det derfor ikke gis noen garanti for hvor godt pigmentet/fargeintensitet/tydelighet på strøk vil sitte. 

Korrigeringer vil gis kostnadsfritt inntil 2 ganger, dersom terapeuten vurderer at sluttresultatet behøver det, og under forutsetning av at klienten har fulgt rådene om etterbehandling.

Når brynene er ferdig tilhelet (ca 4-6 uker etter behandlingen/refill), vil det se svært naturlig ut.

I gro-perioden - den tiden mens huden leges, så vil pigmentet flasse og endre seg både i farge og form, til det er ferdig tilhelet (ca 4-6 uker).

Noen blir urolige fordi det kan se veldig "skabbete" ut, og se ut som at det meste forsvinner. Hos andre forløper tilhelingen ganske ubemerket.Men det er en naturlig prosess, og er du usikker så ta kontakt.

Første refillen som hører med til orginalbehandlingen må tas senest innen 3 mnd etter hovedbehandling.

Refiller etter dette, anbefales det ca 1 pr år. Refiller som utføres senere enn dette, anses som vedlikehold - men dersom hele formen er borte og det må tegnes opp linjer på nytt og "strøkene" har fadet bort, anses det som ny behandling og full pris.

Refill på microblading utført i annen salong, må vurderes av terapeuten først. Det blir et tillegg i prisen for å korrigere/etterfylle andres jobb.

Behandlingen utføres ikke på gravide, ammende og kreftpasienter i aktiv behandling. Heller ikke ved pågående kur av Pencillin/Antibiotika.

Uken etter behandlingen, må det i det behandlede området unngås vann, sol/solarium, makeup, hudbehandlinger, intens trening (pga saltene i svetten skyver ut pigmentet), osv.  Råd om etterbehandling må følges nøye for best mulig resultat.

Det anbefales å komme til konsultasjon før du bestemmer deg for denne behandlingen, spesielt dersom du har pmu (permanent makeup) fra tidligere/gjort i annen salong. Konsultasjon er gratis.

 Klikk inn på "Galleri" for å se bilder av denne behandlingen.
 

Slik kan syklusen i tilhelings-perioden se ut